- 1/2 kg kurufasülye
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2-3 diş ezilmiş sarımsak (isteğe göre)
- 250 gr et (ben daha önceden pişirilmiş dana eti kullandım)
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı ya da sıvıyağ
Sunday, March 28, 2010
güveçte kuru fasülye
Monday, March 22, 2010
portakal soslu kereviz
Arşivden alıntı:
Bu akşam eşimin arkadaşları gelecekti. Ben de hem akşam yemeği için hem de çayın yanına salata niyetine portakal soslu kereviz yapayım dedim. Portakal ayrı bir tat veriyor. Hem akşam yemeğinde zeytin yağlı olarak hemde ikindi çaylarına salata olarak tavsiye ederim...
Malzemeler
5 tane orta boy kereviz
2 tane orta boy havuç
2 tane orta boy soğan
1 çay bardağı sızma zeytinyağı (tercihen başka bir sıvı yağda olabilir)
1 tane büyük boy portakalın suyu
1 yemek kaşığı şeker
limon, tuz
Yapılışı
Kerevizleri soyup halka halka ya da yarım halka şeklinde doğruyalım. Limonlu suyun içinde bekletelim. Soğanları piyaz doğrayıp tencerenin dibine serelim. Havuçları soyup halka halka doğrayıp soğanların üstüne yayalım. En üste de kerevizleri koyup. Tuzunu, şekerini, portakal suyunu, zeytinyağını koyalım. Kısık ayarda hiç su eklemeden kendi halinde pişirelim. Piştikten sonra düz bir tabağa çevirelim. Afiyet olsun
Thursday, March 18, 2010
barbunya pilaki
- 1 kg dondurulmuş ya da taze barbunya
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet büyük soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığ toz şeker
- zeytinyağı ya da sıvıyağ, tuz
Yapılışı
Ayıklanmış olan barbunyalar bir tencereye alınarak üzerlerine kaynar su ilave edilerek; eski tabirle kara suları çıkıncaya kadar kaynatılır. (ben bunun yerine 2-3 kez kaynar suyu değiştirerek ocağa koymadan yapıyorum) Başka bir tencereye bir miktar zeytin yağı ya da sıvıyağ alınarak yemeklik doğranmş soğan, dövülmüş sarımsak ve halka halka doğranmış havuç eklenerek kavurulur. Salça eklenerek biraz daha kavurulduktan sonra barbunyalar da eklenir. Üzerine kaynar su, tuz ve şekeri de ilave edilerek pişmeye bırakılır. Pişdikten sonra servis kabına alınarak üzerine ince kıyılmış maydanoz ilavesiyle servis edilir. Afiyet olsun:D
Wednesday, March 17, 2010
pazar akşamı konukları..
- Kremalı tavuk çorbası
- Kaşarlı biftek
- Bademli pilav
- Barbunya pilaki
- Portakal soslu kereviz
- Kırmızı biber salatası
- Mevsim salata
Saturday, March 6, 2010
iyi ki doğdun nurten..
Bugün biricik ahretliğim:) nurticiğimin doğum günüydü:) İşte bu yüzden ayda bir yaptığımız arkadaş toplantımızı özellikle bugüne getirdik:) Zaten Nurticime uzun zamandır özel bir pasta yapmak istesem de; bir türlü fırsat bulamamıştım. Gün bu gündür halledelim şu pasta işini derken son günde üzerinize afiyet şifayı kapınca pastamız maalesef halsizliğim nedeniyle kafamda tasarladığımın yanından bile geçemedi:( Ama nurticim saolsun çok beğendi ve beni çok mutlu etti:) Pastamız (hazır) sade pandispanya ile muzlu olarak hazırlandı. Bol pastalı günler:) ve sevgiler..