Wednesday, October 10, 2012

Visneli cikolata toplari



    Soguklarin yavas yavas gelmeye basladigi bir Houston gununden hepinize merhabaaa :) Turkiye'de gecirdigimiz kosturmacali ama guzel bir 3 ay uzerine buraya donup yine kosturmacalarin icine dustuk. Sebebi ise gelir gelmez acilan okul, iki cocuk, ev isleri ve de bu yil ilk defa 6 ulkenin (ki birisi de Turkiye) katilimiyla gerceklesen "Silk Road Festival" (Ipek Yolu Festivali) de gonullu olmam. Neyse ki okul islerimizi yoluna koyduk ve bu hafta sonu itibari ile de festivali atlattik. Bunca kosturmaca arasinda kendimi pek kollayamamis olacagim ki uzerinize afiyet fena halde grip oldum. Ama artik zamani geldi bi post yayinlamadan olmaz diye gectim pc nin basina. 
   Turkiye de bulundugum sure icinde buradayken yapamadigim seyleri yapabilmek icin daha cok firsat buldum.Ozellikle de gitmeden evvel aldigim ama kullanmayi bilmedigim icin kullanamadigim dslr makinem ile foto konusunda prof. iki arkadasim sayesinde Istanbul umun guzel muhitlerinde hem gezdim hem de epey foto cektim. Ciktigimiz gezilerden birini planlarken, gezmeden once biseler yesek muhabbeti uzerine ne yapsam sorusuna visneli ve cikolatali olsun talebi gelince; resimde gordugunuz toplar piyasaya cikti :) 
    Orjinalini Tv8 de Elif Korkmazel den gordugum ama kendimce mobil haldeyken yiyebilmek icin degisiklikler yaptigim cok pratik bir tarif cikolatali visne toplariyla karsinizdayiz. Afiyet olsun..


Malzemeler
  • 1 adet kakaolu pasta tabani
  • 1 kutu cig krema
  • 1 kase visne 
  • ertimelik cikolata ya da cikolata sosu

Yapilisi

Pasta tabani ufalanarak derince bir kabin icerisine alinir. Uzerine krema ilave edilerek yogurulur. Kucuk parcalar koparilarak canak sekli verilir ve iclerine visne konulurak yuvarlanir ve top haline getirilir. Hazirladigimiz toplar erittigimiz cikolataya batirilarak yagli kagit uzerine alinir ve buzdolabinda sogumaya birakilir. (Tarifin orjinalinde toplar canak halde birakiliyor ve cikolata sos ile servis ediliyordu.) Afiyet olsun..