Uzun zamandir yenilemedigim blogumu bu kadar kisa bir arayla tekrar yenilememin aslinda iki sebebi var. Birincisi bir onceki yazi icin beni tesvik eden papatya prensescime tr ye gelene kadar rutin olarak yenilemeye calisacagima dair verdigim soz ve ikinci olarak ise sevgili komsucugum mutfak dili. Birinin facebooktan digerinin instagramdan tesvikleri sayesinde dogru yolu buldum ve artik daha aktif bir blogcu olacagim sanirim :)
Gelelim sevgililer gunu serefine buradaki dostlarima hazirladigim soframiza ve tarifimize. Uzun zamandir onlar icin ozel bir seyler yapmak isterken sevgililer gunun gelmesi bana aradigim firsati verdi ve resimde gordugunuz sofra ortaya cikti. Ufak tefek bir kac kirmizi sus, gul yapraklari ve kalp seklinde katlanmis pecetelerimizle pratik bir sekilde soframizi kurmus olduk. Pecetenin nasil katlandigini merak edenler icin bakiniz ;) Sadede gelirsek buyrun yalanci ya da benim tabirimle cakma su boregi tarifine. Simdiden afiyet olsun umarim begenirsiniz.
Malzemeler
- 2 adet yufka
- 4 adet yumurta
- 300 gr beyaz peynir
- 2,5 su bardağı yoğurt
- 1 paket fiyonk makarna
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1/2 demet maydonoz (ince kıyılmış)
Yapılışı
Makarnaları tuzlu suda normalden biraz daha fazla haşlayalım. (Çok fazla değil) Yağli kagit serdigimiz ya da yağladigimiz fırın tepsimize yufkalardan birini uçları dışarı taşacak şekilde serelim. Yoğurtu, yumurtaları, ve tereyağını çırpalım. Bu karışımdan böreğin üstüne sürecek kadar kucuk bir kase ayıralım. Gerisini süzdüğümüz makarnaya dökelim ve karıştıralım. Peyniri ve maydanozu da ekleyerek yufkanın üzerine dökelim. Diğer yufkayı da öreterek kenarları içe katlayalım. Ayrıdğımızı karşımı üzerine sürerek 200 dereceli fırında pişirelim. Afiyet olsun:)