Saturday, March 30, 2013

sevgililer gunu masasi ve yalanci su boregi


Uzun zamandir yenilemedigim blogumu bu kadar kisa bir arayla tekrar yenilememin aslinda iki sebebi var. Birincisi bir onceki yazi icin beni tesvik eden papatya prensescime tr ye gelene kadar rutin olarak yenilemeye calisacagima dair verdigim soz ve ikinci olarak ise sevgili komsucugum mutfak dili. Birinin facebooktan digerinin instagramdan tesvikleri sayesinde dogru yolu buldum ve artik daha aktif bir blogcu olacagim sanirim :)
Gelelim sevgililer gunu serefine buradaki dostlarima hazirladigim soframiza ve tarifimize. Uzun zamandir onlar icin ozel bir seyler yapmak isterken sevgililer gunun gelmesi bana aradigim firsati verdi ve resimde gordugunuz sofra ortaya cikti. Ufak tefek bir kac kirmizi sus, gul yapraklari ve kalp seklinde katlanmis pecetelerimizle pratik bir sekilde soframizi kurmus olduk. Pecetenin nasil katlandigini merak edenler icin bakiniz ;) Sadede gelirsek buyrun yalanci ya da benim tabirimle cakma su boregi tarifine. Simdiden afiyet olsun umarim begenirsiniz.

Malzemeler
  • 2 adet yufka
  • 4 adet yumurta
  • 300 gr beyaz peynir
  • 2,5 su bardağı yoğurt
  • 1 paket fiyonk makarna
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1/2 demet maydonoz (ince kıyılmış)
Yapılışı


Makarnaları tuzlu suda normalden biraz daha fazla haşlayalım. (Çok fazla değil) Yağli kagit serdigimiz ya da yağladigimiz fırın tepsimize yufkalardan birini uçları dışarı taşacak şekilde serelim. Yoğurtu, yumurtaları, ve tereyağını çırpalım. Bu karışımdan böreğin üstüne sürecek kadar kucuk bir kase ayıralım. Gerisini süzdüğümüz makarnaya dökelim ve karıştıralım. Peyniri ve maydanozu da ekleyerek yufkanın üzerine dökelim. Diğer yufkayı da öreterek kenarları içe katlayalım. Ayrıdğımızı karşımı üzerine sürerek 200 dereceli fırında pişirelim. Afiyet olsun:)



Wednesday, March 27, 2013

havuclu patlican salatasi






Herzamanki gibi ihmal ettigim blogumu yenileme zamani coktan gelip gecmis olsa da malum tembellik hallerimden hic de yenileyecek gibi degildim:) Taaa ki dun aksam facebookta sevgili lulucum nam-i diger papatya prensescigim beni uyarana kadar :) Sayesinde 6 sene once blogcudayken yazdigim bir tarifle tekrar karsinizdayim. Yillardir yaptigimiz, tadanlarin pisman olmadigi, eskimeyen bir lezzet. Simdiden afiyet olsun.

Malzemeler


  • 5-6 tane orta boy havuç
  • 2 kavanoz közlenmiş patlıcan
  • 1/2 su bardağı irice dövülmüş ceviz
  • 1/2 kg süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • zeytin yağı


Yapılışı

İnce bir şekilde rendelediğiniz havuçları zeytinyağı ile iyice pişirin. Közlenmiş patlıcanları süzüp bir kaba alın. Üzerine pişirdiğiniz havucu, yoğurdu, cevizi, iyice dövdüğünüz sarımsağı ve tuzu ekleyerek güzel bir şekilde karıştırın. Arzu ettiginiz sekilde süsleyin. Afiyet olsun..