Thursday, January 21, 2010

tiramisu kupları


Pazar kahvaltısı sonrası için kup versiyonunu hazırladığım tiramisu 10 yıldan fazla bir süredir yaptığım pastalardan biridir. Ama nedense her seferinde resimlemeyi unuttuğum için bir türlü bloga yüklemek nasip olmamıştı. İşin komik yanı ise şimdi yüklediğimin tiramisunun ilk kez denediğim bi versiyonu olan kup versiyonu oluşu:) Bildiğiniz üzere normalde üzerine kakao serpilerek ikram edilmesi gerekir fakat ben bazılarını eşim gibi kakao sevmeyenler için fıstıkla süsledim. Umarım beğenirsiniz;)
Malzemeler
  • 6 kaşık un
  • 6 kaşık şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 lt süt
  • 1 paket labne peynir
  • 6 adet kedi dili bisküvi
  • kedi dillerini ıslatmak için bol şekerli sütsüz hazırlanmış 1 fincan neskafe
  • üzeri için kakao ya da fıstık

Yapılışı

Unu, şekeri, yumurta sarısını tencereye alarak güzelce karıştıralım. Yavaş yavaş sütü ilave ederek çırpalım. Ocağın üstüne alarak pişirelim. Altını kapattıktan sonra labneyi ekleyerek iyice çırpalım.Kuplara yarısına kadar kremadan koyalım kedi dilini bir kaç parçaya ayırarak nescafeyle ıslatalım. Üzerine tekrar kremadan koyalım. Soğuyunca kakao ya da fıstık ile süsleyerek servis yapalım..

Afiyet olsun..

sevgiler..

not:malzemeler 6 adet kup içindir.

4 comments:

İsa BAHAT said...

blogu da taşıdın ama hala yeni yazılar göremiyoz kardeş:)
heybede ne tarifler vardır da zaman engelie takılıyorsun anlaşılan

humeyra said...

Bu tiramisunun kremasının şeker miktarı iyi duruyor. Elimde biraz tatlıca bir krema tarifi var. Ama çok tatlıyı herkes sevse de ben sevmiyorum. Cumartesi gelenlere bunu yapsam mi kı? Zeynep senin yemeklere güzel demişti. Oradan yola çıkıp bu tiramisu kremasını deneyeceğim sanırım. Hadi hayırlısı. Tabi ben kedi dilli mi yapsam kakaolu pandispanya mı kullansam karar da veremedim.

humeyra said...

Bu kremaya normalde pasta halinde yaparken ne kadar kedidili kullanıyorsun?

mimarasci said...

İşin aslı ben de pasta şeklinde yaparken kakaolu pandispanya kullanıyorum. Kedi dili olayına yeni başladım. Onu da henüz pasta şeklinde denemedim. Ama varsayımsal olarak büyüklüğüne bakarak şöle 1.5 paket felan gider gibi gözüktü gözüme. Bu arada bu kremayı pasta halinde kullanacaksan peynir ve yumurta dışındaki malzemeleri yarıya indir:)Memnun kalacaığını garanti ederim:D