Monday, February 13, 2012

sevgililer gunu pastasi


Guzel bir sevgililer gununden hepinize merhaba:) 
Bu aralar yine blogculuk olayini bosladim:( Bloguma bile girmedigim icin konu komsu blog ne yapmis ne etmis kacirdim; ve tabi yeni bir yazi da yayinlamadim. Neyse canim zararin neresinden donersek kardir;) Hem de boyle guzel bir gunde, gunun mana ve ehemmiyetine yakisir bir pasta ile donus yapmis olduk:) Gectigimiz cumartesi buradaki bir kultur merkezinde erken bir sevgililer gunu kutlamasi yaptik. Gordugunuz uzere kutlamanin pastasini yapmak da bana dustu. Kakaolu sunger kek, beyaz krema ve cilek esliginde hazirlanan pastamiz, gordugunuz uzere seker hamuruyla kaplanarak son haline getirildi. Ve tarafimizdan afiyetle yenildi:) Daha onceden krema ve pandispanya tarifleri vermistim. Ama bu sefer farkli olarak normal pandispanya yerine sunger kek kullandim, gayette memnun kaldim ve seker hamuruna en uygun pasta tabanin bu oldugunda karar kildim. Bu arada kekinizi pastayi yapmadan birgun once yapip dolapta bekletirseniz daha guzel sonuclar alirsiniz. Tarifi cake boss dan orjinal (ingilizce) haliyle incelemek isterseniz tiklayiniz. Iste tarifimiz:




Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 2 kap seker 
  • 1 tatli kasigi(silme) vanilya
  • 1 kap sut 
  • 50-55 gram tereyagi
  • 2 kap un
  • 2 tatli kasigi(silme) kabartma tozu
  • 1/2 cay kasigi tuz
not :1 kap =240 ml

Yapilisi

Yumurtalari buyuk bir kapta 4 dk cirpalim(Eger kitchenaid iniz varsa yassi olan karistiriciyla.) Tarifte bu asamanin kesinlikle atlanmamasi gerektigini soyluyor. Sekeri de ekleyerek 4-5 dk daha hafiflesip kabarana kadar cirpalim. Vanilyayi da ekleyip sadece karisana kadar karistiralim. Ayri bir kapta kuru malzemelerimizi eleyerek karistiralim ve karisima ekleyelim. Dusuk ayarda sadece karisincaya kadar cirpalim. Bir tavada sutu ve yagi dusuk isida yag eriyinceye kadar isitalim ve karisima ekleyelim. Karisimi 2 adet yaglanmis ve unlanmis 8 inch lik kaliba dokerek, 160 derecede batirdigimiz kurdan temiz cikincaya kadar pisirelim. Firindan ciktiktan sonra 10 dk dinlendirip: soguma telinin uzerine ters cevirelim. Afiyet olsun:D 



20 comments:

Mutfak Dili said...

Canim elien saglik olsun muhtesem olmus. Hic yemedim seker hamuruyla yapilan pasta ve ya kurabiye.
Merak ediyorum ama..
Komsum bu kadar marifetli benim haberim yok. en kısa zamanda geliyorum Houstona..))
Şeker hamurunun yenilib yenilmeyeceyi hakkinda dedi kodular var. Nasil yaptınız nerden aldınız..
Sevgiler...

mimarasci said...

Bekliyoruz canim Houston a hem de en yakin zamanda insallah:) Seker hamuru konusunu ben de biliyorum canim ama bazi arkadaslar arastirmis ve wilton la birebir gorusmusler ve yenilebilir oldugunu ogrenmisler. Zaten kosher sertifakali ve alkol de icermiyor. Eger icine sinmiyorsa bile helal marshmallowdan da yapilabiliyor hem daha lezzetli hem de cok kolay:) tavsiye ederim.

Mutfak Dili said...

Insallah geliriz canim . Turkce olimpiyata niyyet ettik bakalim..
Gorusuruz orda..
Burda bir arkadas merak ediyordu acaba nerden buluruz deye. Bana zor gibi geliyor ama merak ediyorum nasil yapilir deye..Hatta acaba kursuna mi gitsem dedim burda bulsam..
Bakalim hayirlisi...

Esma said...

Kubracim :) icindeki kremaninda tarifini post edebilirmisin? cilekle cok yakismisti, vede coook lezzetliydi tekrar elleirne saglik:)

Unknown said...

ellerinize sağlık çok şık olmuş. çay kahve bahane etkinliği ev sahibesiyim 8-22 şubat arasında. belki katılmak istersiniz. sevgiler...

anne eli gibi said...

pastan çok şık olmuş emeklerine sağlık...

mimarasci said...

yorumlariniz izin cok tesekkurler tombul tarifler ve anne eli gibi:) tombul tarifler insallah katilacagim etkinlige cok tesekkurler:)

Nurten said...

Sen aştın kendini artık ahretlik :)) çoook güzel olmuş pastan. Eline, emeğine sağlık tatlım :)

ihlamurcum said...

Vallahi şiir gibi olmuş derler ya, ellerinize sağlık.

mimarasci said...

cok tesekkurler ihlamurcum:) guzel bakan guzel gorur:)

SEVALCE LEZZETLER said...

Harika bir görüntü.Tam sevgi günü pastası olmuş.Ellerine sağlık canım.Ama kremasının tarifini de bekliyoruz.
Sevgiler...

bırtutamkekik said...

harika görünüyor gerçektende:)
ellerine sağlık canım...
birde yorum ayarlrından kelime doğrulamayı devre dışı bırakırsan çok güzel olucan canım.
kaçıncı defa hata veriyor ve yorum bırakamıyorum:)
muhabbetle canım..

mimarasci said...

Tamam Seval hanim bir dahaki tarife kremamizi da ekleyelim ins :) Aysegulcum baska arkadaslarda dedi ama ayarlar menusunde boyle bir sey bulamadim. Anlamadim nereden kapatacagim:( Tekrar bi kurcalayayim bakiyim:)

mimarasci said...

Heh simdi oldu:) Cok tesekkurler uyarilar icin hc farkinda degildim:) Eski arayuze gecince kelime dgrulama ile ilgili ayar gozuktu. Yeni arayuze eklenmemis niyeyse:)

Unknown said...

sevgili mimar aşçı, benim çay kahve bahane etkinliği ev sahipliğim yarın bitiyor eğer katılmak istersen eski tariflerinin de linkini verebilirsin blogunda sağ tıklama yasağı yoksa alabilirim senin bana gönderiyorum dediğin herhangi bir tarifi sevgilerimle...

Disalce said...

çok güzel. ellerine sağlık canım....

şekli çok hoş olmuş...:)

Unknown said...

Ben yanı durumdayım canım çok boşlar oldum bloğua raları uzatıyorum hep ama üzarimde bir tembellik ve isteksizlik var..
Gitmiyor bir türlü..
Muhteşem bir pasta olmuş..
Ellerine sağlık canım..

Mutfak Dili said...

Merhaba nasilsiniz? İyisinizdir insalah.
sizden seker hamurunu nereden hangi marketten aldiginizi soracaktim. Bizim burada arkadasin birisi yeni ogluna hos geldin programi yapacak pastayi seker hamurlu yapmak istiyor. Bende arkadaslar yapmis deyince sormami istedi.
Zahmet degilse yazabilirmisiniz.
Sevgiler...

mimarasci said...

Tabi ki canim ben walmarttan aldim wilton markasi kosherli. internetten de alabilirsiniz su linkten: http://www.wilton.com/store/site/department.cfm?id=D753C51F-1E0B-C910-EA028724EF621B61&fid=D753C53F-1E0B-C910-EA14C2024672BBF9

sibelyalcincom said...

Harika bir görsel:))ellerinize sağlık