Saturday, June 23, 2012

krokanlı karamel muhallebi



Herkese İstanbul'dan merhabalar :)
Sevinçliyiz mutluyuz falan filan :) Buradaki bir ayımızı çoktan doldurduk ama ancak fırsat bulabildik yazmaya.. Zaman sanki benle inatlaşıyor. Sakin sakin ilerlemek varken su gibi akıyor. Neyseki hala iki ayımız var geride. Buna da şükür..
Günlerimiz (çocuklar sağolsun) bol koşturmacalı ve bol sofralı geçiyor. Ama şaşkın ben fotoğraflayıp yeni tadlarin tariflerini yayınlamak yerine; sadece yemekle yetiniyorum. Taaa ki perşembe günü resimdeki tatlıyı, sevgili Ayşe teyzecimde yiyene kadar. Yanımızda makine filan olmasa da (cep telefonu saolsun) fotomuzu çektik, tarifimizi aldık ve işte geldik burdayız. Muhteşem bi lezzet şiddetle tavsiye ediyoruz :)

Malzemeler

Muhallebi için
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
Krokan için
  • 200 gr tuzsuz badem
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1-2 kaşık tereyağ ya da margarin
Yapılışı

Öncelikle teflon bir tavanın ortasına tuzsuz bademimizi etrafına da 1 su bardağı şekerimizi koyalım. Kısık ateşte şekerimiz karamelize oluncaya kadar bekleyelim. Büyük bir parça aluminyum folya keserek üzerini margarin ya da tereyağı ile bolca yağlayalım. Güzelce karıştırdığımız sıvı haldeki krokanımızı folyaya dökelim. Muhallebi için sütü, unu, vanilini ve şekerin 1 su bardağını tencereye alarak pişirmeye başlayalım. Diğer taraftan kalan yarım su bardağı şekeri başka bir tencerede karamelize edelim(yakmamaya ve rengini çok karartmamaya dikkat edelim) Muhallebimiz pişince mikserle çırpmaya başlayalım ve bir taraftan da karamelize ettiğimiz şekeri muhallebiye yavaş yavaş ekleyelim. Uygun büyüklükte bir kaba dökerek oda sıcaklığına gelinceye kadar dışarda, sonrasında ise buzdolabında soğumaya bırakalım. Bu esnada artık tamamen donmuş olan krokanımız elimizle küçük parçalara bölerek servis için hazırlayalım. Son olarak soğuyan muhallebimizi bir kaşık yardımıyla servis tabağına alarak, üzerine krokan serpelim. Afiyet olsun..

4 comments:

Mutfak Dili said...

Oh oh keyifler yerinde. Daha 2 ay var...)) iyi dinlenin hasret giderin Bizim yerimize de.
Ellere saglik olsun..yeyenlere de afiyet olsun. Sevgiler..

mimarasci said...

Hamdolsun keyifler son derece yerinde komşucum :) Çok teşekkürler oraya dönünce gel de birlikte afiyetler olsun :)

Tarifkolik said...

Rabbim hepimize Ramazan ayını hayırla geçirmeyi nasip etsin.
İsrafdan ve gösterişten uzak sofralarımız olsun inşallah. Hayırlı Cumalar..

www.tarifkolik.com

sibelyalcincom said...

Yapanın ellerine sağlık yiyenlerede afiyet olsun:)