Thursday, March 18, 2010

barbunya pilaki

Pazar günü konuklarımız için hazırladığım zeytinyağlılardan biri de barbunya pilakiydi. En temel tariflerden biri de olsa mutfakta acemi olanlara yardımı olacağını ümit ederek yayınlamak istedim. İşte tarfimiz:
Malzemeler
  • 1 kg dondurulmuş ya da taze barbunya
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet büyük soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığ toz şeker
  • zeytinyağı ya da sıvıyağ, tuz

Yapılışı

Ayıklanmış olan barbunyalar bir tencereye alınarak üzerlerine kaynar su ilave edilerek; eski tabirle kara suları çıkıncaya kadar kaynatılır. (ben bunun yerine 2-3 kez kaynar suyu değiştirerek ocağa koymadan yapıyorum) Başka bir tencereye bir miktar zeytin yağı ya da sıvıyağ alınarak yemeklik doğranmş soğan, dövülmüş sarımsak ve halka halka doğranmış havuç eklenerek kavurulur. Salça eklenerek biraz daha kavurulduktan sonra barbunyalar da eklenir. Üzerine kaynar su, tuz ve şekeri de ilave edilerek pişmeye bırakılır. Pişdikten sonra servis kabına alınarak üzerine ince kıyılmış maydanoz ilavesiyle servis edilir. Afiyet olsun:D

3 comments:

PAPATYA PRENSES said...

Çok severim z.barbunyayı. Ellerine sağlık canım.

hayırlı cumalar..

humeyra said...

Güzel görünüyor. Zeytinyağlı olsa fasülye yicem demek ki sırf görüntüdeki parlaklık için. Fasülye sevmeyen biri olaraktan benim bile ilgimi çekti. Zaten bir haller oldu bana. Mercimek çorbası sevmeyen biri olaraktan 4 tabak çorba da yedim bugün. Hayırdır inşallah.
Belki de barbunya halini seviyorumdur fasulyenin. Bu resim sayesinde kendimi tanımaya başladım. Allah Allah. Seviyorum mu yoksa yav? Nasıl canım çekti!

mimarasci said...

Teşekkürler prensesim:)
Hümeyracım sen bigün şu hayırsız ablanı da kap gel bak ben sana yapim:)seversin seversin kesin seversin:)