Monday, March 22, 2010

portakal soslu kereviz

Geçen pazarki soframızın ikinci zeytinyağlı tarifi olan portakal soslu kereviz ile karşınızdayız:D Aslen artık arşiv olarak kullandığım eski blogumda bulunan tarifi 17 kasım 2006 da yayınladığım haliyle aynen aktaracağım:) Şimdiden afiyet olsun..
Not: Malzemler ve tarif aynen geçerli olmakla birlikte yukarıda resmini gördüğünüz hali aşağıdaki tariften farklı olarak arpacık soğan ve küp küp doğranmış havuçla birlikte kavrulduktan sonra yine küp küp doğranmış olan kereviz eklenerek yapılmıştır.

Arşivden alıntı:
Bu akşam eşimin arkadaşları gelecekti. Ben de hem akşam yemeği için hem de çayın yanına salata niyetine portakal soslu kereviz yapayım dedim. Portakal ayrı bir tat veriyor. Hem akşam yemeğinde zeytin yağlı olarak hemde ikindi çaylarına salata olarak tavsiye ederim...

Malzemeler

5 tane orta boy kereviz
2 tane orta boy havuç
2 tane orta boy soğan
1 çay bardağı sızma zeytinyağı (tercihen başka bir sıvı yağda olabilir)
1 tane büyük boy portakalın suyu
1 yemek kaşığı şeker
limon, tuz


Yapılışı

Kerevizleri soyup halka halka ya da yarım halka şeklinde doğruyalım. Limonlu suyun içinde bekletelim. Soğanları piyaz doğrayıp tencerenin dibine serelim. Havuçları soyup halka halka doğrayıp soğanların üstüne yayalım. En üste de kerevizleri koyup. Tuzunu, şekerini, portakal suyunu, zeytinyağını koyalım. Kısık ayarda hiç su eklemeden kendi halinde pişirelim. Piştikten sonra düz bir tabağa çevirelim. Afiyet olsun

No comments: