Sunday, January 1, 2012

Kahvalti Sofrasi ve Islak Kek



Bir suredir christmas tatili nedeniyle evimizde olamamaya bagli ufak bir aradan sonra hepinize merhaba:) Bir kac hafta evvel, buradaki turk arkadaslarla her cuma yaptigimiz cay saatlerimizin ev sahibesi bendim. Normalde daha gec bulussak da;  o gun cocuklarin okuldan erken cikacak olmasi nedeniyle cay saatimiz kahvalti saatine donustu. Uzun zamandir blogculuga ara vermis olmam nedeniyle surekli fotograf cekmeyi unutan ben:) kahvaltiya baslamis olmamiza ragmen arkadaslarin uyarisi ve israri ile soframizin fotosunu cektim. Henuz Turkiye deki kadar mutfak ve servis esyamiz olmadigi icin soframizin kusuruna bakmayin. Neyse lafi fazla uzatmadan gecelim once menumuze sonra da islak kek tarifimize:
  • Kahvaltilik cesitleri
  • Taze ve kuru meyveler
  • Sosisli kasarli rulolar
  • Nohut salatasi
  • Islak kek



Uzun zamandir islak kek yapmamis olmam nedeniyle bir kac tarif karistirip; sonrasinda hepsini sentezleyerek bu tarifi ortaya cikardim ama sostan evvel kekin sutunu dokmedigim icin islak kekimiz pek islak olamadi. Aman siz siz olun sutu dokmeyi unutmayin:)

Malzemeler
  • 4 yumurta 
  • 2 su bardagi seker
  • 2 su bardagi sut 
  • 1 su bardagi sivi yag
  • 3 yemek kasigi (tepeleme) kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya (istege gore)
  • Findik, fistik, hindistan cevizi, damlar cikolata vs (istege gore uzerini suslemek icin)


Yapilisi

Sekeri, sivi yagi, 1 bardak sutu ve kakaoyu(eleyerek) karistirma kabiniza alarak iyice cirpin. Bu karisimdan 1.5 su bardagi bir kenara ayirin. Kalan karisima once yumurtalari kirarak iyice yedirin. Iyice karistigindan emin olduktan sonra unu kabartma tozunu ve arzu ederseniz vanilyayi eleyerek ekleyip iyice karistirin. Karisimi yagladiginiz ve unladiginiz firin kabina bosalatarak 170-180 derecede kurdan ile kontrol ederek pisirin. Firindan cikan keke once 1 su bardagi sutu daha sonra ise kenara ayirdiginiz karisimi dokun. Uzerini tarcih ettiginiz sekilde susleyin. Umarim begenirsiniz:) Afiyet olsun..


Not: Amerika da yasayan arkadaslar turkiye deki kakaolar buradakine gore daha sert oldugu icin 3 yerine 5 kasik kakao kullanmali ve 350 F da pisirmeliler.



4 comments:

Mutfak Dili said...

Eline saglik canim. Harika sofra olmus bence. Tanidik arkadaslara selamlar.
Tatilin iyi gecmistir umarim.
Bizim tatil hastalikli gecti bir az ama guzeldi..
Sevgiler. Gorusuruz..

PAPATYA PRENSES said...

Seni gidi tembel bolgcu seni :))

Kahvaltı sofraları her zaman en favori sofralarım olmuştur.

Ellerine emeklerine sağlık canım..

mimarasci said...

Cok tesekkurler mutfak dili hamdolsun guzel gecti ama sonu hastalikli oldu bizim de:(
Sorma papatyacim valla beni en iyi anlatan tabiri kullanmisin zannimca:))) valla ole bi tembelimki utu yigilmis ev almis basini gitmis:) aaah ah:))) yazin tr ye uzun gelecegim beraber bi kahvalti edelim insallah:) oradayken gorusemedik ama nasip belki bu yazadir:D

Anonymous said...

halbuki buradaki nestle kakaolar bana daha sert geliyor :)) nasıl oluyor kine? :)
eline sağlık hayatım, blogunun müdavimiyim :)