Wednesday, January 11, 2012

Kuru Fasulye Pilakisi



Her ne kadar surekli kendi kendime bir dahaki post icin bu kadar arayi acmayacagim desem de maalesef her seferinde arayi aciyorum. Astrologlarin Aslan burclari icin yazilan "tembellerdir" yorumlarina kizsam da; elimde cekilmis resimleri bulunan tarifleri bile yayinlamak icin bu kadar usenince  kendilerine bir hayli hak vermeye basladim dogrusu:) Neyse uzun lafin kisasi gecenlerde bir aksam yemegi daveti icin zeytinyagli olarak ne yapsam diye dusunurken aklima barbunya pilaki geldi. Ama sadece gelmekle kaldi cunku buralarda barbunyayi nerden alabilecegimi henuz kesfedemedim. Hatta tazesini bulabilecegimden endiseliyim ki turkiye de kurusunu kullanmaktan hic hoslanmazdim. Velhasili durum boyle olunca ben de kurufasulye pilakisi yapmaya karar verdim. Bence barbunyayi aratmayacak kadar lezzetli oldu. Umarim siz de begenirsiniz:)

Malzemeler
  • 2 su bardagi kuru fasulye
  • 5-6 dis sarimsak
  • 2 adet orta boy sogan
  • 2 adet buyuk boy havuc
  • 1 yemek kasigi salca
  • 1 tatli kasigi toz seker
  • 1 demet maydanoz
  • zeytinyagi ya da sivi yag 
  • tuz
Yapilisi

Aksamdan islattigimiz kuru fasulyeyi sertligi gidene kadar haslayalim. Tencereye bir miktar zeytin yağı ya da sıvıyağ alınarak yemeklik doğranmş soğan, dövülmüş sarımsak ve halka halka doğranmış havuç eklenerek kavurulur. Salça eklenerek biraz daha kavurulduktan sonra hasladigimiz fasulyeler eklenir. Uzerine kaynar su, tuz ve seker de ilave edilerek pismeye birakilir. Pisen pilakiyi servis kabimiza alip ince kiyilmis maydanoz ilave ederek servis yapalim. Afiyet olsun:)





2 comments:

PAPATYA PRENSES said...

Olur tabiki neden olmasın :)

Ellerine sağlık sayın tembel aslan:)))

mimarasci said...

ben bu yoruma cevap yazdim saniyordum:) meger yazmamisim yaf:) tesekkur ederim sayin papatya:) tembelim di mi tembelim tembelim:P