Friday, May 18, 2012

Brownie ve Carla'nin kahvalti sofrasi


Turkiye icin geri sayimlarimizda son 3 e girdigimiz bugunde, hani oralara gidip blog alemini ihmal etmeden, hazir nesemiz de yerindeyken bir post yazalim da oyle ayrilalim dedik Houston topraklarindan :) Malum Turkiye de misafir olmanin etkisiyle yemek yapmaktan ziyade yemeyle mesgul olacagimiz icin, bi sure misafir oldugum sofralarin ve yedigim lezzetlerin tariflerini paylasacagimi dusunuyorum. Bu post bu durum icin de uygun bir baslangic olacak sanirim. Gecen cumartesi son haftaya girmenin etkisiyle esime ay bu hafta hic bi yere gitmeyecegim, son islerimi halledip valizleri hazirlayacagim derken :) persembe gunune ulastigimda 3 kahvalti davetine, 2 de kina gecesine katilmistim bile :) Meger bunun icin bile buyuk konusmamak lazimmis :)  Neyse lafi daha da uzatmadan soframiza gecelim. Pazartesi gunu cok sevdigim bir arkadasimin Carla'nin kahvaltida misafiriydik. Gordugunuz uzere bize yok yok diye tabir edebilecegimiz muhtesem bi sofra hazirlamisti. Tatli olarak yaptigi brownieyi ve un kurabiyesini cok sevince sizlerle paylasmak uzere tarifini aldim. Ilk tarifimiz brownie. Ellerine saglik Carla cim. Tekrar tesekkurler..




Malzemeler
  • 3 yumurta 
  • 1 cup un
  • 1 cup sut
  • 1/2 cup sivi yag
  • 1 cup tan biraz az seker
  • 1 tatli kasigi kabartma tozu
  • Bir tutam tarcin
  • 125 gr tereyagi
  • 1/2 cup tan biraz fazla damla cikolata
Yapilisi

Bir tencereye tereygini alarak eritelim ve cikolatalari ekleyelim. Cikolatalar eriyince butun malzemeleri ekleyerek karistiralim. Yaglanmis isiya dayanikli kabimiza alalim ve 180 derecede pisirelim. Afiyet olsun..




5 comments:

Mutfak Dili said...

Canim sizde mi gidiyorsunuz. Biz gitmiyoruz AMA bir cok arkadaslara gidiyor.. Uzuldum bir durum oluyor bu da.. Masallah sizi orasi bizim burasi dugun dernekli..
Arkadasin Eline saglik olsun cok guzel mamalar yapmis.
Turkiye'ye selamlar hayirli yolculuklar canim..
Donus ne zaman insallah...

Mutfak Dili said...

Demem sizde 21 de giden kafiledesiniz . Hayirli yolculuklar dilerim. Ol Bol grain yiyin benim de yerime...
Sofa da cok guzel. Ellere saglik olsun..
Masallah dugun dernekli varmis..
Hayirlara vesile olsun..
Sevgiler canim komsucum...

mimarasci said...

Event canim 21 de gidenlerleydik:) hatta yanima seni taniyan Austin den bi akadas denk geldi tevafuk :) darisi size ins en yakin zamanda komsucum:)

sibelyalcincom said...

Şimdiden hayırlı yolculuklar böyle sofralarda misafir olmakta çok güzel afiyet olsun:)

mimarasci said...

Çok teşekkürler :) Bu sofrada misafir olmak gercekten çok güzeldi:)