Saturday, March 30, 2013

sevgililer gunu masasi ve yalanci su boregi


Uzun zamandir yenilemedigim blogumu bu kadar kisa bir arayla tekrar yenilememin aslinda iki sebebi var. Birincisi bir onceki yazi icin beni tesvik eden papatya prensescime tr ye gelene kadar rutin olarak yenilemeye calisacagima dair verdigim soz ve ikinci olarak ise sevgili komsucugum mutfak dili. Birinin facebooktan digerinin instagramdan tesvikleri sayesinde dogru yolu buldum ve artik daha aktif bir blogcu olacagim sanirim :)
Gelelim sevgililer gunu serefine buradaki dostlarima hazirladigim soframiza ve tarifimize. Uzun zamandir onlar icin ozel bir seyler yapmak isterken sevgililer gunun gelmesi bana aradigim firsati verdi ve resimde gordugunuz sofra ortaya cikti. Ufak tefek bir kac kirmizi sus, gul yapraklari ve kalp seklinde katlanmis pecetelerimizle pratik bir sekilde soframizi kurmus olduk. Pecetenin nasil katlandigini merak edenler icin bakiniz ;) Sadede gelirsek buyrun yalanci ya da benim tabirimle cakma su boregi tarifine. Simdiden afiyet olsun umarim begenirsiniz.

Malzemeler
  • 2 adet yufka
  • 4 adet yumurta
  • 300 gr beyaz peynir
  • 2,5 su bardağı yoğurt
  • 1 paket fiyonk makarna
  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1/2 demet maydonoz (ince kıyılmış)
Yapılışı


Makarnaları tuzlu suda normalden biraz daha fazla haşlayalım. (Çok fazla değil) Yağli kagit serdigimiz ya da yağladigimiz fırın tepsimize yufkalardan birini uçları dışarı taşacak şekilde serelim. Yoğurtu, yumurtaları, ve tereyağını çırpalım. Bu karışımdan böreğin üstüne sürecek kadar kucuk bir kase ayıralım. Gerisini süzdüğümüz makarnaya dökelim ve karıştıralım. Peyniri ve maydanozu da ekleyerek yufkanın üzerine dökelim. Diğer yufkayı da öreterek kenarları içe katlayalım. Ayrıdğımızı karşımı üzerine sürerek 200 dereceli fırında pişirelim. Afiyet olsun:)



8 comments:

PAPATYA PRENSES said...

Mutlu oluyorum senin bog güncellemenle ne komik dimi :)

Bu masa tee o zaman da çok hoşuma gitmişti.Yin hoşuma gidiyor tabi :P

Ellerine sağlık. Ben de sana 19 mayıs sofrası kurarım artık :))

mimarasci said...

Ah tesekkur ederim lulum beni de sizin beni tesvik etmeniz mutlu ediyor :) !9 mayis he :) valla tam da yurda yeni donmus vatan millet sakarya havasindayken bi 19 mayis sofrasi hic fena olmaz hani :D

ihlamurcum said...

Bence de kendinizi özletmeyin, lütfen.Masa çok şık, peçetelere bayıldım.Elinize sağlık.

mimarasci said...

Cok tesekkurler ihlamurcum :) Insallah bundan sonra daha aktif olmaya calisacagim :D

kalpkurabiye said...

papatyam bu konuda ustadır:) hamilelikte bende tembellik yapıyordum benide ateşliyodu :) seni görmek güzel canım sofranda harika:) daim olsun :)

mimarasci said...

Cok cok tesekkurler denizcim :) Papatya olmasa napcaz bilmem :D

Unknown said...

Ahh yalancısı gerçeği hiç farketmez bana börek olsunn yeter:)
Masada harika görünüyor.
Ellerine sağlık canım:)

mimarasci said...

Cok tesekkurler canim :) dedgin gibu su an herhangi bi borekten bi dilim yemek icin neler vermezdim :) bitsin bu diyet :)